Fam, l’enemic final

Sudan del Sud, 2015-2017

Més de tres anys de conflicte al Sudan del Sud han deixat a cinc milions de persones -més del 40 per cent de la població del país- en una necessitat urgent d’assistència alimentària i 100.000 moren de gana. La fam va ser declarada al febrer de 2017 per primera vegada en algunes parts del país. A més de la destrucció i el desplaçament, les malalties generalitzades i el declivi econòmic, la fam també castiga el país més nou del món.
Sudan del Sud va guanyar la independència al juliol de 2011, després de dècades de conflicte amb el govern de Khartum. Després, una guerra civil va esclatar al desembre de 2013 entre les forces lleials al president Salva Kiir i les lleials a l’ex-vicepresident Riek Machar. Des de llavors, 3,5 milions de persones han fugit de les seves llars i desenes de milers han mort.
Prop de 200 organitzacions humanitàries (organismes de les Nacions Unides i ONG nacionals i internacionals) presten els serveis més bàsics a més d’un terç de la població, no només aliments, sinó també refugi, protecció, salut, sanejament i educació.

Escriu la teva opinió