Vídeo projectes

Reunint famílies

Durada: 6:19
Data: Octubre 2017
Idioma: Anglès, nuer i shilluk amb subtítols en anglès.


Documental produït per a l’ONG Save The Children. La guerra al Sudan del Sud va esclatar el desembre de 2013. Des de llavors, més de 16,000 nens van separar-se de les seves famílies, majoritàriament per atacs a la població civil. Recentment, Save the Children, juntament amb altres organitzacions, incloent UNICEF, han reunificat més de 5.000. Però encara hi ha milers a l’espera. Aquest documental mostra els sentiments dels nens que encara estan esperant i els que finalment van retrobar-se amb els seus parents.

 

La cançó de rentar-se les mans

Durada: 1:04
Data: Octubre 2016
Idioma: Àrab amb missatges en Anglès.


Vídeo per promoure el Dia Mundial del Rentat de Mans per a UNICEF al Sudan del Sud. La diada, que se celebra cada any el 15 d’octubre, serveix per prevenir la població contra el còlera. El Sudan del Sud afronta cada any una epidèmia que afecta centenars de persones. El vídeo està protagonitzat pel músic local WJ, El Rei de Lowkilili.

 

Sobreviure amb fulles i fruits bords

Durada: 2:20
Data: Abril 2016
Idioma: Anglès.


Reportatge produït per a l’agència de notícies Agence France-Presse (AFP) que explica la crisi alimentària que pateix una bona part del Sudan del Sud. Per sobreviure, la població ha de fer llargues caminades per collir fulles dels arbres i fruits bords que siguin comestibles, però els nivells de malnutrició segueixen pujant d’una forma alarmant.

 

Mancala, el joc del moviment

Durada: 12:00
Data: Octubre 2015
Idioma: Àrab, anglès, suec i farsi, amb subtítols en català.


‘Mancala’ és un joc originari de Síria i popular a tot l’Orient Mitjà i l’Àfrica en les seves diferents versions. Aquest joc consisteix a moure peces d’un forat a un altre i es converteix doncs en el leitmotiv d’aquest documental sobre nens emigrants, filmat per a Save the Children i la OIM. Per moltes raons i contextos diferents, els protagonistes d’aquesta pel·lícula expliquen la seva difícil experiència migratòria des dels seus països cap a Europa.

 

Nusos

Durada: 1:26
Data: Juliol 2015
Idioma: Castellà.


Tràiler de presentació de Nusos, un projecte multimèdia produït en col·laboració amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). El projecte és un web documental que desenvolupa la vida de cinc refugiats que lluiten per adaptar-se i sobreviure a Barcelona, una de les ciutats espanyoles amb més sol·licituds d’asil.

 

Cruïlles

Durada: 26:40
Data: Desembre 2014
Idioma: Àrab, anglès, francès i amhàric, amb subtítols en castellà.


Crossroads (Cruïlles) és un projecte multimèdia designat per explorar les experiències de set immigrants de diferents nacionalitats que, per diverses circumstàncies, han acabat treballant i vivint al Caire (Egipte). El projecte és un encàrrec de l’Organització Internacional de les Migracions (OIM) per visualitzar una petita representació dels fluxos migratoris de la zona del nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà.

 

Fins a tocar el cel

Durada: 2:44
Data: Agost 2013
Idioma: Instrumental, amb missatges en àrab i anglès.


Videoclip basat en l’espactacle حتي نلامس السماء (Fins a tocar el cel) del grup de teatre jove amateur Ashwaq Al Salam d’El Fasher, Darfur (Sudan). En motiu del Dia Internacional de la Joventut (12 d’agost), aquest treball multimèdia és una versió d’estudi d’aquest espectacle en què els joves actors i actrius reivindiquen la pau al Darfur d’una forma conceptual mitjançant un procés de catarsi col·lectiu. El muntatge audiovisual compta amb la participació incondicional del compositor local Moawia Al Keek, que amb la seva música fa una interpretació personal de l’obra (escolta la cançó sencera aquí).

 

Cosida a trets

Durada: 3:30
Data: Octubre 2012
Idioma: Català.


Aquest és un videoclip del poema Cosida a trets escrit per Toni Romero i musicat per Ramon Pujol a l’àlbum L’ànima dels somnis. El videoclip presenta el tema de la infància en els països en conflicte i la seva repercussió més negativa. Va ser filmat íntegrament al campament de desplaçats d’Abu Shouk (Darfur, Sudan) amb la col·laboració de la protagonista, la Madina Ali, una nena resident al mateix campament. A més d’ella, una sèrie de retrats de nenes de Catalunya i el Darfur formen part del muntatge.

 

Faki, el remeier de l’Alcorà

Durada: 4:38
Data: Agost 2012
Idioma: Àrab.


La medicina tradicional al Darfur (Sudan) està clarament vinculada amb la religió. Els principis bàsics de l’Islam i, específicament, els versicles de l’Alcorà estan sempre presents en qualsevol ritual. Els remeiers, anomenats Fakis en la llengua local, estan reconeguts per les seves respectives comunitats i gairebé tothom al Darfur els ha visitat en algun moment de la seva vida. Aquest treball multimèdia és una revisió dels principals rituals que practiquen aquests remeiers.

Escriu la teva opinió