Una era desconeguda

Libèria (2018)

George Weah, l’exestrella del futbol, ​​va ser investit president de la República de Libèria el gener de 2018. Milers de persones van assistir a la cerimònia oficial celebrada per primera vegada al gran estadi de Monròvia, com un gest a l’enorme optimisme de la població local. Les multituds van assistir a l’inici d’una nova que deixa lluny dues guerres civils (1998-1996 / 1989-2003) que van matar prop de 250.000 persones i van convertir a milers de nens en soldats.
Amb un nou president al país, la missió de pau de les Nacions Unides (UNMIL) va acabar també amb el seu mandat i va retirar totes les seves tropes. Durant els primers mesos de 2018, van marxar els últims contingents uniformats procedents de Nigèria, Pakistan, Ucraïna i la Xina, juntament amb la resta de personal civil. La seva partida va estar envoltada d’agraïts liberians.
Fundada per esclaus lliures americans, Libèria és la república moderna més antiga d’Àfrica. No obstant això, també és un país amb altíssimes taxes de pobresa (casi el 60%), analfabetisme (més del 50%) i corrupció política (es troba entre els 60 països més corruptes del món). Amb un futur incert, hi ha dubtes que aquests reptes es resolguin a curt termini.

Escriu la teva opinió